De dreigvideo die na de moord op Helmin Wiels  verscheen

De dreigvideo die na de moord op Helmin Wiels verscheen

WILLEMSTAD – Alicia Blonk, advocaat van de broers die vastzitten op verdenking van de moord op de Pueblo Soberano-leider Helmin Wiels, zegt dat haar cliënten stellig blijven ontkennen maar iets met de moord te maken te hebben. De twee zouden na de moord een dreigvideo op YouTube geplaatst hebben, waarin ze aankondigen dat de moord op Wiels de eerste van een reeks is.

De politie houdt de twee, van 19 en 27 jaar, vast op verdenking van ‘bedreiging en moord’. De advocaat ontkent dat de broers zichzelf hebben aangegeven, zoals in de media meerdere malen is gemeld. “Mijn cliënten zijn na de commotie uit eigen beweging naar het politiebureau gegaan om uitleg te geven. Hun filmpje werd verkeerd geïnterpreteerd en werd ten onrechte in verband gebracht met de moord. Dit was dus niet om zichzelf aan te geven, maar om opheldering te verstrekken.”

 
Doel
Het filmpje op YouTube had volgens de advocaat ook niet enige bedreiging als doel. Op de vraag wat dan wel het doel van de video was, wil Blonk niets loslaten. De advocaat geeft toe dat de timing van de video verkeerd was. Daar tegenover stelt ze dat de broers in de video de moord niet bekennen of opeisen. De video bevat volgens Blonk louter ‘beeldspraak, en niets letterlijks’.

 
Door: Leoni Leidel-Schenk