DICK_4725

Kunstenaars van Curaçao hebben een schilderij van 50 meter opgehangen bij de Marshe Nobo in Punda. Dat doek is opmaat voor een ander schilderij van twee kilometer lang dat 29 juni wordt opgehangen op de EEG-weg tussen Aqualectra en de rotonde bij het WTC. Een schilderij van twee kilometer is een Koninkrijksrecord.

Dick Drayer sprak met Ashley Mauricia

Aan het kunstwerk werkten 360 kinderen en volwassenen mee, waaronder ook een aantal bekende Curaçaoënaars. Ashley Mauricia van de organisatie Curaçao World’s Longest Painting, die het evenement organiseert, hoopt dat de aandacht voor dit schilderij en voor de twee kilometer versie die nu geschilderd wordt, de overheid wakker schudt om kunst te gaan ondersteunen.
Mauricia vindt kunstenaars, net als sporters,  ambassadeurs voor het eiland. De noodzaak om een kunstacademie te hebben op Curaçao en om kunstbeleid te ontwikkelen, is volgens hem nu meer dan ooit nodig.

Door: Dick Drayer