windsurfCARACASBAAI – Een weekend vol competitie, water en plezier liep gisteren weer ten einde. Rond de 145 deelnemers uit Curaçao, Bonaire en Aruba gingen de strijd met elkaar aan tijdens de vijfde editie van de Curaçao Challenge. De grote winnaars dit jaar waren Bonairianen Taty Frans, Bjorn Saragoza en Kiri Thodé: zij bekleedden de eerste, tweede en derde plaats in de Freestyle categorie. Onder luid applaus werd hun naam geschreeuwd door de rest van de surfers toen de jongens hun prijzen in ontvangst namen.

De vierde plaats in de Freestyle categorie ging naar het Curaçaose talent Rafael de Windt die ondanks zijn aankomende examens toch een hoge positie te pakken kreeg. De Arubaan Quincy Offringa deelde de vijfde plaats met Nick van de Eerenbeemt (Aruba), Amado Vrieswijk (Bonaire) en Kaj van der Lubbe (Curaçao). Ook in de slalom categorie scoorden Bonairianen Taty Frans en Kiri Thode goed. Taty won de pro divisie en Kiri werd tweede. Curaçaos talent Jean Patrick van der Wolde scoorde de derde plaats. De veertienjarige Curaçaoenaar Aron Etmon scoorde een achtste plaatst in de slalom categorie voor pro’s.

Foto door Bluedrop Ocean Images

Foto door Bluedrop Ocean Images

De dit jaar geïntroduceerde competitie Stand Up Paddle (SUP) werd ook gewonnen door Taty Frans. De tweede plaats ging naar Ingmar Schizler, oprichter van de Windsurfschool op Curaçao. Felix Martina (Curaçao) scoorde een derde plaats. Ook de amateur categorie werd gewonnen door Bonaire. Stepherd Cheppi Gustowski wist de eerste plaats te bemachtigen gevolgd door Curaçaoënaar Gino Martina. Diederik Zee (Curaçao) scoorde de derde plaats.

1000 bezoekers
De Curaçao Challenge zorgde er dit jaar weer voor dat honderden mensen op de been waren om surfers aan te moedigen, mee te surfen of peddelen en een drankje te doen. Volgens persvoorlichter van de Challenge Sebastiaan Opschoor waren er ongeveer 1000 mensen die de laatste vier dagen een bezoek brachten aan de comptetitie. “Alles liep lekker dus we zijn erg tevreden. En het belangrijkste: de smiles on the kids faces, de toekomst van het windsurfen!”

 

Door Elisa Koek

Totale resultaten:

Slalom Ocean Pro Class

1 Taty Frans

2 Kiri Thodé

3 Jean Patrick van der Wolde

4 Jean Patrick van der Wold

5 Nick van de Eerenbeem

6 Bjorn Saragoza

7 Milan Gielingh

8 Aron Etmon

9 Felix den Heije

10 Jean Paul Da Silve de Gois

 
Slalom Amateurs

1 Richard Richie

2 Stijn Overwater

3 Ben Kanaar

4 Oscar Etmon

5 Focco Lunsingh Scheurleer

6 Arthur van Aalst

Freestyle Pro

1 Kiri Thode (Bonaire)

2 Bjorn Saragoza  (Bonaire)

3 Taty Frans  (Bonaire)

4 Rafael de Windt (Curacao)

5 Quincy Offringa (Aruba)

5 Nick van de Eerenbeemt (Aruba)

5 Amado Vrieswijk (Bonaire)

5 Kaj van der Lubbe (Curacao)

Freestyle Amateurs

1 Stepherd Cheppi Gustowski

2 Gino Martina

3 Diederik Zee

4 Milan Gielingh

5 Ryan Richie

6 Aron Etmon

7 Bastiaan de Koningh

7 Wave Antonia

9 Tammo Wildschut

9 Jean Patrick van der Wolde

9 Kareem Naipal

9 Joscha de Vodder

13 Jean Patrick van der Wolde

13 Jurgen Saragozza

13 Felix den Heijer

New Kids

1 Jared Felipa

2 Stefan de Bell

3 Faan Coenen

4 Bob van Neutegem

5 Tycho Spaan

6 Luca Stomp

7 Rowan Richie

7 Johnathan Chap

9 Jona Kleiboer

9 Lucas van Neutegem

9 Justin Walters

12 Elena Meijer

12 Jesse Meijer

Slalom Rookies 10 jaar en ouder

1 Chantal Taams

2 Lars Lieftink

3 Zoe Munnink

4 Thomas Aberson

5 Abigail Taams

Slalom Rookies tot en met 9 jaar

1 Finn Ruijsink

2 Sovah Mongen

3 Timothy Dirksz

4 Justin Walters

5 Christian Bakker

6 Rhea Richie

7 Jelte Jonker

7 Danique Stomp

9 Madeleine Lieftink

Slalom Ocean Amateur Class

1 Richard Richie

2 Stijn Overwater

3 Ben Kanaar

4 Oscar Etmon

5 Focco Lunsingh Scheurleer

5 Arthur van Aals