Curaçaose vlag halfstok

WILLEMSTAD – In verband met de afscheidsceremonie van de vermoorde parlementariër Helmin Wiels, zijn de ambtenaren morgen vanaf 11.00 uur vrij. Op deze manier kunnen de ambtenaren de ceremonie bij Sentro Deportivo Kòrsou (SDK) bijwonen. Bij alle overheidsgebouwen gaan morgen de vlaggen halfstok.

 
De Staten houdt morgenochtend eerst een plechtige bijeenkomst voor de vorige week vermoorde Wiels. Vanaf hier vertrekt een rouwstoet met de lijkwagen naar SDK, waar een ieder afscheid van Wiels kan nemen.

 
Afscheid
De plechtige bijeenkomst in de Statenzaal duurt van 10.30 tot 11.30 uur en wordt bijgewoond door het volledige demissionaire kabinet Hodge, minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Ronald Plasterk, familie en andere genodigden. De kist met het lichaam van Wiels wordt in de zaal geplaatst. Het parlement krijgt hier de gelegenheid om afscheid te nemen. Bij SDK kunnen belangstellenden tijdens de ceremonie tussen 12.30 en 17.00 uur afscheid nemen van de politieke leider en nabestaanden condoleren.

 
Door : Leoni Leidel-Schenk