De dreigvideo die na de moord op Helmin Wiels  verscheen

De dreigvideo die na de moord op Helmin Wiels verscheen

WILLEMSTAD – De twee verdachte broers die dinsdag zijn aangehouden voor de moord op Pueblo Soberano-leider Helmin Wiels blijven langer vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris vandaag besloten. De broers van negentien en zevenentwintig jaar oud, hebben zich vrijwillig op het politiebureau van Brievengat aangegeven. De broers zitten achter de dreigvideo die enkele uren na de moord van Wiels op Youtube verscheen.


 
De politie houdt de broers vast op verdenking van ‘bedreiging en moord’. Vanmiddag om 15.00 uur wordt er door de politie een persconferentie gehouden in de vergaderzaal in het politiecentrum te Rio Canario. Tijdens de persconferentie wordt er informatie gegeven over het lopende onderzoek naar de moord op Wiels.

 
Beveiliging
Helmin Wiels werd afgelopen zondag doodgeschoten op het strand van Marie Pampoen. De fractieleider stond al sinds 2011 onder beveiliging na meerdere bedreigingen aan zijn adres. Op de bewuste zondag had Wiels zijn lijfwacht naar huis gestuurd.

 
Door: Leoni Leidel-Schenk