Persconferentie moordzaak Helmin Wiels Foto: Leoni Leidel-Schenk

Persconferentie moordzaak Helmin Wiels
Foto: Leoni Leidel-Schenk

WILLEMSTAD – De twee broers van negentien en zevenentwintig die worden verdacht worden van de moord op politicus Helmin Wiels, ontkennen betrokkenheid bij de moord. Dat zei hoofdofficier van Justitie, Heiko de Jong, vanmiddag tijdens een persconferentie bij het politiecentrum Rio Canario. Ze hebben wel toegegeven dat ze een dreigvideo op Youtube hebben gezet waarin ze aankondigden dat de moord op Wiels de eerste van een reeks is.

Dick Drayer praat met politiewoordvoerder Reginald Huggins

 
Naast de aanhouding van de broers, is er nog geen zicht op andere mogelijke daders. De Jong gaf aan dat het onderzoek in volle gang is; tips worden nagegaan, getuigen worden gehoord en de beelden van bewakingscamera’s van in totaal vijftig locaties worden geanalyseerd. Ook wordt bekeken wat er op in beslag genomen mobiele telefoons en USB-sticks staat.

 
Beveiliging
Minister van Justitie Nelson Navarro gaf aan dat alle parlementsleden nu onder beveiliging staan. “We hebben alles in werking gezet om de veiligheid van onze gezagsdragers te bewerkstelligen”, zei Navarro. Vanavond is er een stille tocht voor Wiels. De parlementsleden worden door de veiligheidsdienst aangeraden om, als zij willen deelnemen aan de stille tocht, hun beveiligers mee te nemen.

 
Door: Leoni Leidel-Schenk