Schietpartij bij Hua-Jiant mini market Foto: Leoni Leidel-Schenk

Schietpartij bij Hua-Jiant mini market Foto: Leoni Leidel-Schenk

JANWE – Een overval op de Hua-Jiant mini market in Janwé vanmiddag, heeft het leven gekost van de Chinese eigenaar. Dit bevestigt politiewoordvoerder Reginald Huggins. Twee gewapende mannen liepen de zaak op klaarlichte dag binnen om de boel te beroven. Hierna ontstond een worsteling met de vrouw van de eigenaar. Tijdens of na de worsteling is de man door zijn hoofd geschoten. Naar verluidt waren de kinderen van het echtpaar bij de schietpartij aanwezig.


 
De vrouw is met hoofdverwondingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Vrij kort na de schietpartij heeft de politie een verdachte aangehouden.

 
Echtpaar Feng
Op 17 september 2012 werd het Chinese echtpaar Feng vermoord tijdens een overval op hun snèk Yen Lee. Dit gebeurde voor de ogen van hun vijfjarige dochtertje. De moord bracht veel teweeg in de gemeenschap, ook omdat het ging om vrij jonge daders.

 
Door: Leoni Leidel-Schenk