archieffoto Helmin Wiels foto: Jamila Baaziz

archieffoto Helmin Wiels
foto: Jamila Baaziz

ROTTERDAM – Antilliaanse organisaties in Nederland houden zaterdag van 14.00 tot 15.30 uur op het Zuidplein in Rotterdam een lawaaimanifestatie ter nagedachtenis aan de Curaçaose politicus Helmin Wiels. De manifestatie draagt de naam: Bèrdat ta pika lenga (de waarheid doet pijn). Sprekers uit de Curaçaose gemeenschap in Nederland zullen hun zegje komen doen, maar wie dat zijn is nog niet bekend.

Glenn Helberg, voorzitter van OCaN: “We willen zowel mensen uit de samenleving als hoogwaardigheidsbekleders uitnodigen. Wij organiseren een lawaaimanifestatie omdat meneer Wiels altijd veel ruchtbaarheid aan zijn meningen gaf. Nu willen wij op eenzelfde manier, met lawaai, ruchtbaarheid geven aan ons verdriet en onze verontwaardiging over zijn dood”.

Op Curaçao is vrijdag een stille tocht in verband met de moord op Wiels.

De lawaaimanifestatie wordt georganiseerd door de tijdelijke werkgroep: Bèrdat ta pika lenga (De waarheid doet pijn) en bestaat uit het Overlegorgaan Caribische Nederlanders (OCaN), de MAAPP (Movimentu Antiano i Arubano pa Promové Partisipashon), SPLIKA, Vereniging Antilliaans Netwerk, SABANA, RTV-7 en Simpla.

door: Jamila Baaziz