Hoofdbureau Politie Curaçao

Hoofdbureau Politie Curaçao

WILLEMSTAD – In eerste instantie liet de Curaçaose politie nog in het midden of de twee broers, die gisteren werden gearresteerd, verdacht worden van de koelbloedige moord op de politicus Helmin Wiels afgelopen zondag. In een interview met het Curaçaose radiostation Paradise FM verklaarde politiewoordvoerder Reginald Huggins vandaag echter dat de twee ‘wel degelijk worden verdacht van de moord op Wiels.’

Gistermiddag meldden  V.S.M (27) en H.D.M (19) zich vrijwillig op het politiebureau van Brievengat, waar ze bekenden achter de dreigvideo te zitten die enkele uren na de moord van Wiels op You Tube verscheen. “We kunnen deze videoboodschap niet met een korreltje zout nemen. In de video suggereren de broers duidelijk dat ze Wiels hebben vermoord en dreigen ze met nog meer moorden”, zegt Huggins.

Geen kwajongensstreek
Als blijkt dat de broers alleen schuldig worden bevonden aan het produceren van de video dan zal dat volgens Huggins nog niet licht worden opgevat. “Dit is verre van een prank-video. Er worden serieuze bedreigingen in de video gedaan waar de politie en het Openbaar Ministerie niet zomaar bij achterover gaan leunen. Hoe dan ook zal het consequenties hebben voor de jongens als ze schuldig worden bevonden.”

Zaak nog niet rond
Met de aanhouding van de twee broers is de zaak volgens de politie nog lang niet rond. “Dit is slechts een hoofdstuk uit een zeer breed onderzoek, dat wij zeker zullen doorzetten”, aldus Huggins. “De twee zijn nog verdachten en de komende dagen zullen ze worden verhoord. Naar verwachting komen ze dan vrijdag voor de rechter.”

Door: Natasja Gibbs