PHILIPSBURG – De rechtbank in Philipsburg heeft Meyshane Kemar Johnson vandaag veroordeeld tot levenslang voor de moord op het Amerikaanse echtpaar Michael en Thelma King op 19 september vorig jaar. De pas achttienjarige Jeremiah Chevon Mills werd als medeplichtige veroordeeld tot achtentwintig jaar. Een tweede medeplichtige, de eenentwintigjarige Jamal Jefferson Woolford, kreeg tweeëntwintig jaar gevangenisstraf.


 
Familie en vrienden van het vermoorde echtpaar, onder wie Michael King’s broers Todd en Finley en zuster Karen, waren tevreden met de uitkomst van het strafproces, al moesten ze nog eenmaal de gestoorde houding van de negenentwintigjarige Johnson – een voormalige beveiligingsbeambte, automonteur en bouwvakker – tolereren.

 
Glimlach
Bij het verlaten van de rechtszaal keek de moordenaar naar de familie met een grote glimlach op zijn gezicht. De drie mannen zijn ook veroordeeld voor een overval op het Happy Star restaurant (gepleegd enkele uren voor de dubbele moord), afpersing en wederrechtelijke vrijheidsberoving.

Door: Hilbert Haar