Zoon van Tula in de film 'Tula the Revolt'. FOTO: Tula the Movie

Zoon van Tula in de film ‘Tula the Revolt’. FOTO: Tula the Movie

WILLEMSTAD – De officiële trailer van de film ‘Tula the Revolt’ is goed ontvangen door het publiek op Curaçao. De trailer werd in een paar uur tijd honderden keren gedeeld en ‘geliked’ op het sociale online netwerk Facebook.

Dit is de trailer van “Tula” op YouTube

 In de film van regisseur Jeroen Leinders wordt het waargebeurde verhaal over de slavenopstand op Curaçao in 1795 verteld. De in eerste instantie vreedzame opstand op het eiland werd geleid door de Curaçaose volksheld en slaaf Tula, een rol gespeeld door Obi Abili.

Op Curaçao opgenomen
De productie van de film heeft veel aandacht gekregen op Curaçao vanwege het historische karakter en het feit dat de film op het eiland zelf werd opgenomen. Honderden Curaçaoënaars spelen een rol als figurant in de film. Bovendien zijn verschillende scenes op authentieke historische plekken opgenomen waar de opstand destijds echt heeft plaatsgevonden.

Première
De makers van de film willen de film op 1 juli, exact 150 jaar na de afschaffing van de slavernij in het Nederlands Koninkrijk, in première laten gaan. “De film gaat in Nederland in première, maar we hopen op een pre-première op Curaçao”, aldus Leinders. Dat laatste zal volgens de regisseur voornamelijk van de distributeur, Benelux Film Distributors, afhangen. Vanaf 4 juli zal de film in de Nederlandse bioscopen draaien. Wanneer dat op Curaçao zal zijn is nog onduidelijk.


Bekende namen
Naast Hollywoodacteur Danny Glover, vertolken ook acteurs Jeroen Krabbé en Derek de Lint rollen in de film. Ook de vorig jaar overleden acteur Jeroen Willems heeft een grote rol in de film.

Door: Natasje Gibbs