Het filmpje dat veelvuldig werd gedeeld op social media is intussen van You Tube gehaald.

Het filmpje dat veelvuldig werd gedeeld op social media is intussen van You Tube gehaald.

WILLEMSTAD – De maker van de bedreigende videoboodschap die zondag vlak na de moord op politicus Helmin Wiels op You Tube verscheen is nog niet gepakt. Dat laat politiewoordvoerder Reginald Huggins op Curaçao weten. “We hebben al wel veel waardevolle informatie binnen gekregen en de zaak heeft onze volledige aandacht, maar een aanhouding is nog niet gedaan”, aldus Huggins. De video is inmiddels van You Tube gehaald. 

In de video genaamd Patriota: Mensage pa Korsou kondigt een gemaskerde man in het Papiaments met een vervormde stem aan dat ‘nu de eerste pion is gevallen er nog meer moorden op landverraders zullen volgen.’ Nadat de video gisterochtend ook onder de aandacht van het Openbaar Ministerie kwam werd direct een onderzoek gestart.

Kwestie van tijd
Het IP-adres en de eigenaar van de computer vanwaar de video is gestuurd zijn achterhaald. Ook is de stem intussen herkenbaar gemaakt. Huggins verwacht dat het niet meer dan een kwestie van tijd is voordat de maker van de video wordt gepakt. “Het gaat hier om een strafbaar feit tegen de achtergrond van een moord dus het heeft absoluut onze volledige aandacht.” Voorlopig wordt de zoektocht op basis van de aanwijzingen geconcentreerd op Curaçao, maar een grensoverschrijdende zoektocht sluit de politie niet uit.

Door: Natasja Gibbs