v.l.n.r: Ivar Asjes (PS), Justitie minister Nelson Navarro en demissionair premier Daniel Hodge. Foto: Regering Curacao

v.l.n.r: Ivar Asjes (PS), Justitie minister Nelson Navarro en demissionair premier Daniel Hodge. Foto: Regering Curacao

WILLEMSTAD – De regering van Curaçao heeft haar verbijstering en ongenoegen uitgesproken over de moord op Pueblo Soberano leider Helmin Wiels. Gisteren tijdens een persconferentie vroeg demissionair premier Daniel Hodge de bevolking om vooral rustig te blijven onder de emoties.

De 54-jarige Pueblo-Soberano leider werd zondagmiddag 5 mei door een nog onbekende schutter doodgeschoten bij het strand van Marie Pampoen. Of er al arrestaties zijn gedaan wil de politie nog niet zeggen. Ook is nog onduidelijk wat de aanleiding van de moord is geweest. Wel deed de politie gisteren een oproep aan alle getuigen om zich, al dan niet anoniem, te melden met tips.

Pijn en boosheid
“Er is heel veel pijn en boosheid op dit moment, maar we moeten de autoriteiten de mogelijkheid geven om hun werk zo goed mogelijk te doen en de zaak op te lossen. Daarvoor is rust nodig”, benadrukte Hodge. Op datzelfde moment stroomde het vol bij het partijhuis van Pueblo Soberano en ook op de plek waar Wiels door verschillende kogels om het leven was gebracht.

Extra alert
Op straat en op social media zoals Twitter en Facebook spreken veel Curaçaoënaars hun angst uit voor opstanden en onrust op het eiland. De politie zegt extra alert te zijn. Net zoals Pueblo Soberano lid Ivar Asjes, die raadde gisteren zijn partijgenoten aan niet alleen rustig te blijven, maar vooral ook alert en voorzichtig te zijn.

Halfstok
Niet alleen Wiels’ partijgenoten spraken hun afgrijzen uit, ook Statenvoorzitter Mike Franco (Pais) en Omayra Leeflang (PAR) spraken over een dieptreurige gebeurtenis. “Met deze gebeurtenis is Curaçao in een klap al haar onschuld verloren. Ik kan niet genoeg benadrukken hoe walgelijk ik deze gebeurtenis vind”, reageerde Leeflang. Franco kondigde aan dat vanaf vandaag de vlag bij het parlementsgebouw halfstok zal hangen.

Door: Natasja Gibbs