Ronald Duncan

Roland Duncan Foto: NTR

PHILIPSBURG – Justitieminister Roland Duncan maakt volgens betrouwbare bronnen geen deel uit van de nieuwe regering in Sint Maarten. De regering van de National Alliance, Democratische Partij en drie onafhankelijke parlementariers viel dit weekeinde nadat de DP en het onafhankelijk parlementslid Romain Laville hun steun aan de coalitie introkken. Er zijn twee kandidaten voor Duncan’s post en ze zijn allebei voormalige luitenant goeverneurs: Franklyn Richards en Dennis Richardson.

Een bron dichtbij de formatie-onderhandelingen zei op voorwaarde van anonimiteit dat Dennis Richardson de beste papieren heeft. Hij is nu directeur van de sociale ziektekostenverzekeraar SZV en lid van de Raad van Staten voor Sint Maarten.

Michael Ferrier, de voorzitter van de Democratische Partij zei te verwachten dat op maandagmorgen nadere mededelingen over de nieuwe regeringsploeg kunnen worden gedaan. Vast staat dat Sarah Wescot-Williams aanblijft als Minister President en dat Cornelius de Weever zijn post behoudt op het ministerie van Volksgezondheid, Sociale Zaken en Arbeid.

Het onafhankelijke parlementslid Romain Laville wordt genoemd als de nieuwe minister van Economische Zaken. Dit zou de weg vrijmaken voor UP-leider Theo Heyliger om terug te keren in de actieve politiek als fractieleider. Indien Laville inderdaad het parlement verlaat, valt zijn zetel toe aan de UP.

Barbra Pompier wordt naar alle waarschijnlijkheid de opvolgster van Silveria Jacobs als minister van onderwijs, cultuur en sport. Michel Soons wordt genoemd als de nieuwe minister van financiën, terwijl Maurice Lake, een vertrouweling van UP-leider Heyliger, het ministerie van volkshuisvesting, ruimtelijke ordening, milieu en infrastructuur gaat bestieren.

Door: Hilbert Haar