Koning Willem-Alexander

Koning Willem-Alexander

WILLEMSTAD – Koning Willem-Alexander heeft in een brief aan de Curaçaose waarnemend gouverneur laten weten dat ‘het overlijden van Pueblo Soberano leider Helmin Wiels hem zeer heeft aangegrepen.’ In diezelfde brief schrijft de koning dat hij, koningin Maxima en prinses Beatrix ‘diep meeleven met alle nabestaanden en de inwoners van Curaçao.’

Wiels werd gisteren op klaarlichte dag door nog onbekenden doodgeschoten bij het strand van Marie Pampoen. De politie is nog op zoek naar de daders en er is nog niets bekend over het motief achter deze moordaanslag.

Koning betreurt dood ‘markante Wiels’
“Via deze weg wil ik u in deze moeilijke dagen, mede namens de koningin en prinses Beatrix, mijn medeleven betuigen aan de nabestaanden, familie en vrienden en aan de inwoners van het land. Bij mijn inhuldiging en beëdiging zei ik vorige week dat in het Koninkrijk der Nederlanden iedereen zijn stem mag laten horen en op voet van gelijkwaardigheid méébouwen. Helaas is het een markante medeburger niet langer gegeven hier invulling aan te geven”, aldus koning Willem-Alexander.

Gouverneur wil bezinning
Net als de rest van Curaçao en de politici in Den Haag zegt ook waarnemend gouverneur Adele van de Pluijm-Vrede ‘diep geschokt te zijn door de gebeurtenis.’ “Dat een dergelijke aanslag plaatsvindt in Curaçao is nauwelijks denkbaar en vraagt om bezinning van alle inwoners van ons land”, aldus Van de Pluijm-Vrede.

In navolging op premier Daniel Hodge, vraagt ook de gouverneur ‘iedereen om waardig en rustig om te gaan met het gevoelige verlies dat de samenleving van Curaçao leidt.’

Door: Natasja Gibbs