Het lichaam van Helmin Wiels afgedekt met een blauwe deken. Foto: Leonie Leidel-Schenk

Het lichaam van Helmin Wiels afgedekt met een blauwe deken. Foto: Leonie Leidel-Schenk

WILLEMSTAD – Pueblo Soberano leider Helmin Wiels is zondagmiddag 5 mei door een onbekend persoon doodgeschoten bij het strand van Marie Pampoen. Dat melden ooggetuigen.

“Ik hoorde vijf schoten”, vertelt een man die met zijn kinderen bij het strand was. “Ik heb direct mijn dochtertjes in veiligheid gebracht, maar heb zijn levenloze lichaam wel zien liggen. Het gaat absoluut om Helmin Wiels. Hij was daar in gesprek met wat mensen toen het gebeurde.” Volgens een andere getuige werden de schoten vanuit een voorbijrijdende auto gelost.

Wiels stond bekend als een politicus die geen blad voor de mond nam en streed voor onafhankelijkheid van Curacao. Zijn partij won na de val van het kabinet Schotte de parlementsverkiezingen en was daarmee de grootste partij op het eiland. Sinds de overwinning had de politicus zijn radicale toon gematigd en vormde een coalitie met de partijen PAIS, PNP en onafhankelijk statenlid Glenn Sulvaran. Zelf had Wiels nooit de ambitie geuit om een ministerpost te bekleden.

Politiewoordvoerder Reginald Huggins bevestigde de dood van Wiels, maar wil op het moment nog geen commentaar geven. Ook is nog onbekend of er al een dader is opgepakt.

Door: Natasja Gibbs