protest 2PUNDA – Gepensioneerden met potten, pannen, deksels en spandoeken verzamelden zich vanmorgen om 09.00 uur bij het Waaigat. De ochtend stond in het teken van een tweede poging om hun stem te laten horen tegen de bezuinigingsmaatregelen van de overheid. Vooral de Basisverzekering is een heikel punt voor de demonstranten, maar ook de verhoogde benzineprijzen, elektriciteitskosten en de OB-verhoging spelen een rol. Veel van de demonstranten vinden het dan ook tijd voor de regering om naar huis te gaan.

Een reportage van Elisa Koek

De protestochtend begon met een zelfgeschreven protestlied waarvan de tekst op blaadjes werd uitgedeeld. Na een paar keer oefenen zongen de meer dan honderd demonstranten uit volle borst mee. “Dit lied vertelt precies wat er mis is”, vertelt een 68-jarige man. “De kosten worden te hoog en wij hebben ook recht van spreken. Water, benzine, ziekenhuiskosten: alles wordt duurder en wij worden derderangs burgers.” Naar mate de demonstratie vorderde, kwamen de anti-regeringsgevoelens steeds meer naar boven en de leus ‘Bai Kas’ werd door iedereen meegeroepen. De stoet vertrok rond 10.00 uur onder luid gezang, geroep en getrommel van pannen en deksels naar Forti.

Door: Elisa Koek