RINCON – “We kunnen spreken van een uniek en subliem moment, de abdicatie van prinses Beatrix en inhuldiging van koning Willem-Alexander.”

Het historische moment op een scherm in Rincon - foto: Belkis Osepa

Het historische moment op het scherm in Rincon – foto: Belkis Osepa

Dat zei waarnemend gezaghebber Silvana Serfilia een paar minuten voor de ondertekening van de troonafstand.

Belkis Osepa keek naar de troonswisseling in Rincon

In het buurtcentrum van Rincon waren in de nacht van maandag op dinsdag 30 april een honderdtal mensen op de been om live de abdicatie van Koningin Beatrix te zien. Velen vonden de overdacht prachtig. De hoop werd uitgesproken dat koning Willem-Alexander op een moderne wijze zal regeren.

Serfilia ging in haar toespraak in op de toekomst van het koninkrijk en specifiek Bonaire. “Wij zijn onze toekomst aan het uitstippelen. Zowel Europa als de Cariben kijken uit naar een Koninkrijk met een briljante toekomst. Ook Bonaire kijkt uit naar een briljante toekomst met de hulp van het Koninkrijk der Nederlanden.”

Serfilia gaf verder aan dat het Koninkrijk in de afgelopen tien jaar heel dynamisch was geweest door de verschillende staatkundige veranderingen. “Maar het koningshuis was altijd open en standvastig, altijd klaar om advies te geven en te helpen een beslissing te nemen.”

Door: Belkis Osepa