WILLEMSTAD – Vwo-5 leerlingen van CSG Dingstede in Nederland waren deze week op Curaçao in het kader van een uitwisselingproject met het Maria Immaculata Lyceum. De leerlingen, die een Natuur en Gezondheid/Natuur en Techniek vakkenpakket hebben gekozen, gingen op leerzame excursies en leerden elkaar kennen.

Leerlingen van CSG Dingstede Foto: Arjan Linthorst

Leerlingen van CSG Dingstede Foto: Arjan Linthorst

De Nederlandse leerlingen zijn hier onder leiding docent scheikunde Arjan Linthorst, ook bekend als bestuurslid van stichting Schoon Milieu op Curaçao (SMOC). Linthorst werkte van 2005 tot en met 2008 als docent op het Maria Immaculata Lyceum en toenmalige Peter Stuyvesant College.

Excursies
De jongeren trokken op met de lokale Vwo-5 leerlingen en gingen op verschillende excursies. “De leerlingen hebben de koraalriffen en mangrovenbossen bestudeerd, de haven van Curaçao leren kennen en kennis opgedaan van de Curacaose maatschappij”, licht Linthorst toe. In het najaar is het de beurt aan de Curaçaose leerlingen om als Vwo 6-leerlingen Nederland te bezoeken. Hun bezoek staat dan in het teken van loopbaanoriëntatie gericht op natuurwetenschappen. “Dit specifieke uitwisselingsproject is ook gericht op het promoten van bèta-vakken”, aldus Linthorst.

Het Comité Koninkrijksrelaties en Europees platform hebben het uitwisselingsproject mogelijk gemaakt. Het Comité wil met dit soort projecten de maatschappelijke verbanden tussen Nederland en de eilanden versterken.

Door: Leoni Leidel-Schenk