Leerlingen van basisschool Hilario Angela, klaar voor het Koningsontbijt en de Koningsspelen.

Leerlingen van basisschool Hilario Angela, klaar voor het Koningsontbijt en de Koningsspelen.

ORANJESTAD — Gouverneur Fredis Refunjol bezocht gisterochtend in het kader van het Koningsontbijt en de Koningsspelen onder de bassisschool Hilario Angela. Later in de middag viel de Lintjesregen en reikte hij de Copa Felipe B. Tromp uit aan de meisjesscouts en aan een jonge Arubaanse windsurfer.

Ariên Rasmijn spreekt met gouverneur Fredis Refunjol

Gouverneur Refunjol arriveerde om acht uur ‘s ochtends bij Hilario Angela basisschool aan de Weg Fontein, waar docenten en ouders het schoolplein en de gymzaal in rood, wit, blauw en oranje hebben versierd.

Alle kinderen hadden een oranje t-shirt aan en een papieren kroon op hun hoofd. De Gouverneur hield een korte toespraak en bezocht elke klas. Daarna bezocht hij een basisschool in Cadushi Largo en Duna un Man, een school voor speciaal onderwijs.

Lintjesregen

Windsurfer Stephen Lageveen neemt de Copa Felipe B. Tromp in ontvangst van Gouverneur Refunjol.

Windsurfer Stephen Lageveen neemt de Copa Felipe B. Tromp in ontvangst van Gouverneur Refunjol.

Later in de middag viel de traditionele lintjesregen. Pianist Eric Tchong, horecalegende Eduardo Ellis en wereldkampioene freestyle windsurfen Sarah Quita Offringa mogen zich voortaan Ridder in de Orde van Oranje Nassau noemen. Lid van de Orde van Oranje Nassau zijn buurthelper Lucas bergen, vrijwilligsters Constance Hope en Janine Rodriguez, jeugdwerker N. de Palm, theatermaker Harold Pereira en tenslotte Frank Velasquez en Rosa Winklaar, allebei actief binnen de sport. Gouverneur Refunjol reikte gisteren ook de Copa Felipe B. Tromp uit. Deze prijs gaat elk jaar naar een organisatie die zich bezighoudt met de jeugd op Aruba en aan een veelbelovende jonge sporter. Dit jaar viel de eer aan de Kabouters, oftewel de scoutingorganisatie voor meisjes tot en met zeventien jaar. De jonge windsurfkampioen Stephen Lageveen nam ook de Copa in ontvangst.

De drukke dag van Gouverneur Fredis Refunjol eindigde met de allerlaatste Koninginnebal – althans voor de komende 30 jaar – in de balzaal van de Hyatt Regency Resort.