Koningspelen in Bonaire - foto: Belkis Osepa

Koningsspelen in Bonaire – foto: Belkis Osepa

KRALENDIJK – Ruim 1800 kinderen op Bonaire namen op 26 april deel aan de Koningsspelen in het stadion in Kralendijk. Staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs, cultuur en Wetenschap gaf het startsein voor het begin van de Koningsspelen op Bonaire.

Belkis Osepa maakte deze reportage

 

Iedereen is het erover eens: sporten draagt bij aan de gezondheid van kinderen. Ze leren omgaan met winnen en verliezen en ze leren om samen te spelen. Dekker: Sporten, spel en bewegen is heel erg belangrijk, ook in het onderwijs.”

De wens van prins Willem-Alexander om ter ere van zijn verjaardag een Koninkrijkssportdag in het leven te roepen wordt in heel Koninkrijk gewaardeerd. Vol enthousiasme namen de kinderen deel aan de verschillende sportdisciplines en spellen.

Door: Belkis Osepa