Lintjesregen

Lintjesregen

WILLEMSTAD – Dit jaar zijn ter gelegenheid van Koninginnedag in totaal 3016 Koninklijke onderscheidingen verleend. Op Aruba, Curaçao en Sint Maarten en de BES-eilanden hebben 39 weldoeners een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Vijftien daarvan zijn afkomstig uit Curaçao. Ook Peter van Leeuwen, voorzitter van stichting Schoon Milieu op Curaçao (SMOC), kreeg vanochtend een lintje opgespeld.

SMOC strijdt tegen de vervuiling veroorzaakt door Raffinaderij Isla. Daarnaast is hij oprichter en voorzitter van de voetbalvereniging West-Indies. “Dit is een kroon op ons werk”, zegt Van Leeuwen vol trots. “De erkenning voor het grootste milieuprobleem in het Koninkrijk, door het Koninkrijk, is erg belangrijk. Maar dit lintje is ook voor de mensen onder de rook.”

 
Koninkrijkszaak
Voor de voorzitter sluit het een periode af. “Lokaal zijn we uitgespeeld, de milieuvervuiling veroorzaakt door de Raffinaderij Isla is nu een Koninkrijkszaak. Dat koningin Beatrix haar handtekening heeft gezet voor het lintje voor SMOC, heeft dit bevestigd.”

Op Curaçao zijn Mavis Albertina, Agnes Sylvester-Apostel, Dennis Cicilia, Stanley Engelhart, Edson Ersilia, Pedro Hooi, Sandra in ’t Veld-Lakeman, Peter van Leeuwen, Victor Leonora en Richnel Look gedecoreerd als Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Eric la Croes, Edward Heerenveen, Nolda Römer-Kenepa, Faroe Metry en Franke Scheper zijn benoemd als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Door: Leoni Leidel-Schenk