WILLEMSTAD – De verdachten van de dubbele moord op het Chinese echtpaar Feng hebben lagere straffen gekregen dan er was geëist. De twintigjarige schutter R.B. heeft achttien jaar gekregen, er was 24 jaar geëist. De jongste schutter van zestien jaar, G.M, gaat naar een jeugdinrichting. Tegen de minderjarige was achttien jaar geëist volgens het strafrecht voor volwassenen.

De derde overvaller, de negentienjarige M.B., heeft vijftien jaar gekregen. Tegen hem was achttien jaar geëist. De 25-jarige chauffeur van de groep heeft vijf jaar gekregen, één jaar minder dan de eis. De zaak van de vermeende intellectuele dader H.D. is aangehouden, omdat twee advocaten zijn zaak hadden laten vallen. Zijn zaak is verplaatst naar 23 mei. Het echtpaar werd op 17 september 2012 in het bijzijn van hun dochter (5) doodgeschoten. De dubbele moord zorgde voor veel ophef in de gemeenschap.

Door: Leoni Leidel-Schenk