Daniel Hodge en Adèle van der Pluijm-Vrede Foto: Aruna Jhagru

Daniel Hodge en Adèle van der Pluijm-Vrede Foto: Aruna Jhagru

WILLEMSTAD – Ook op Curaçao gingen basisschoolleerlingen vanochtend massaal in oranje shirts naar school. 64 Scholen op het eiland deelde mee in de vreugde van de koningsspelen. Op het Sint Albertus College hadden de kinderen nog een reden om enthousiast te zijn; zij kregen premier Daniel Hodge en waarnemend gouverneur Adèle van der Pluijm-Vrede op bezoek.

Leoni Leidel-Schenk was er bij en maakte deze reportage

De kinderen hadden zich voorbereid om het Nederlandse volkslied te zingen, maar het audioapparatuur weigerde en daarom werd er snel doorgegaan naar het Curaçaose volkslied. Een korte maar heftige regenbui maakte ook snel een eind aan dit optreden. Het mocht de pret niet drukken, want na de bui werd er nog een balletje getrapt met Hodge en waarnemend minister van Onderwijs, Cultuur en Sport Sherwin Josepha.

Door: Leoni Leidel-Schenk