RINCON – Volgende week is het zover: Bonaire viert voor de vijfentwintigste keer Dia di Rincon op 30 april. De bewoners van Rincon en de lokale overheid hebben dit jaar alles uit de kast gehaald om de dag groter te vieren dan ooit. Het dorp is versierd, de straten zijn schoon, overal staan planten en bloemen en de wegen hebben een extra opknapbeurt gekregen.

Een reportage van Belkis Osepa

Bubuchi Janga - foto: Belkis Osepa

Bubuchi Janga – foto: Belkis Osepa

De hele maand april staat in het teken van Dia di Rincon.  Elke week zijn er een aantal culturele activiteiten en muziekuitvoeringen ter voorbereiding op de Dia di Rincon.

Rincon heeft de eigen dag te danken aan Broertje Janga, een prominente bewoner van Rincon. Janga was een cultuurliefhebber, schrijver en ook politicus. Na zijn dood in 2003 nam zijn zoon Bubuchi Janga het roer over. Hij probeert elk jaar opnieuw het doel van die dag om de cultuur van Rincon te laten zien en eenheid creëren, te realiseren.

Door: Belkis Osepa