Feest in Rincon - foto: Belkis Osepa

Feest in Rincon – foto: Belkis Osepa

RINCON – Op Bonaire is in de nacht van maandag 29 op dinsdag 30 april, de abdicatie van Koningin Beatrix en de inhuldiging van prins Willem-Alexander in Amsterdam, live te zien op een scherm in het buurtcentrum van Rincon. Bewoners van Rincon halen hun herinneringen op over koningin Beatrix en spreken zich uit over hun nieuwe koning Willem-Alexander.

 

Een reportage van Belkis Osepa

Hoewel op 30 april het traditionele volksfeest ‘Dia di Rincon’ populairder is dan Koninginnedag is het ook voor Bonairianen een heuglijk feit dat ook zij na 30 april, een koning hebben.

Het eilandsbestuur van Bonaire heeft zelfs besloten een duiklocatie te vernomen naar de toekomstige koning Willem-Alexander. Op de dag van de troonswisseling wordt de duiklocatie bekend gemaakt en omgedoopt naar de naam van de koning.

door: Belkis Osepa