De leerlingen en leraren van basisschool Angela Jessurun hebben de school vrolijk versierd

De leerlingen en leraren van basisschool Angela Jessurun hebben de school vrolijk versierd

WILLEMSTAD – Het afscheid van Koningin Beatrix en de inhuldiging van prins Willem-Alexander gaat ook in het Caribische deel van het koninkrijk niet zonder feest voorbij. Op Curaçao zorgt een speciaal comité dat de bewoners betrokken zijn bij deze historische gebeurtenis volgende week. Er worden drie activiteiten georganiseerd: de Koningsspelen, het zingen van het Koningslied en het inzenden van ‘jouw droom’. Deze week stond voor veel scholen op het eiland al in het teken van Koningsspelen.

Voorbereiding Koningsspelen in volle gang (bijdrage: Elisa Koek)

De gebouwen werden versierd, kroontjes werden geknutseld en de activiteiten gepland. Een speciaal team ging samen met Meijer Moving en de Marine gisteren op weg om oranje t-shirts uit te delen op de scholen die deelnemen aan de Koningsspelen.

De Koningsspelen starten vrijdag op bijna alle scholen van Curaçao. Eerst wordt er samen met de school ontbeten waarna de rest van de dag in het teken staat van sport en spel. Het Koningslied, waar ook Curaçao aan deelneemt, wordt 30 april om 13.30 uur door verschillende lokale muzikanten gezongen op het Brionplein. Op exact hetzelfde tijdstip wordt het lied in Nederland gezongen. De derde activiteit in verband met de inhuldiging is het project ‘Deel jouw droom’. Via de site www.deeljouwdroom.nl kan iedereen in het Koninkrijk tot 30 april zijn of haar droom voor Nederland inzenden. Het geheel wordt hierna verwerkt in een e-book dat vanaf 5 september te downloaden is via de site.

Door: Elisa Koek