Michelle da Costa Gomez tijdens de première

Michelle da Costa Gomez tijdens de première

WILLEMSTAD – World Earth Day ging gisteren niet ongemerkt voorbij op Curaçao. Ook op Curaçao stond Curaçao Footprint Foundation bij deze dag stil met de premiere van de zesdelige documentaire ‘Ecosplash: Kòrsou Salbahe’ bij stichting NAAM. De documentaire belicht uitsluitend de lokale natuur en moet gaan fungeren als lesmateriaal voor het funderend- en voortgezet onderwijs op de eilanden.

De serie wordt dan ook aan het begin van het komende schooljaar samen met een lespakket aan alle lokale scholen gedoneerd. Michelle da Costa Gomez, scriptschrijver en presentratrice van documentaire, verwacht dat de scholen van het funderend onderwijs het lespakket snel gaan oppakken. “Maar de documentaire is ook heel geschikt voor het voortgezet onderwijs, aangezien er weinig tot geen lesmateriaal is over de lokale natuur. Kinderen krijgen dan toch sneller binding met natuurvakken”, zegt Da Costa Gomez.

Begin
De serie is een productie van Curaçao Footprint Foundation. Da Costa Gomez, voorzitter van Curaçao Footprint Foundation, vertelt glunderend dat dit nog maar het begin is. “De volgende serie gaat over de onderwaterwereld en we willen ook op de andere eilanden gaan filmen.” Het is de bedoeling om de serie in de naaste toekomst Nederlands- en Engelstalig te ondertitelen en het uit te brengen op dvd als daar genoeg geïnteresseerden voor zijn.

Bekijk de trailer op Youtube

Door: Leoni Leidel-Schenk