KRALENDIJK – Het Bestuurscollege van Bonaire heeft Curaçao en Aruba gevraagd om gezamenlijk te kijken of 30 april als een officiële vrije dag kan worden uitgeroepen.

Gedeputeerde Silvana Janga-Serfilia Foto: Belkis Osepa

Volgens gedeputeerde Silvana Janga-Serfilia is dat één van de opties om Dia di Rincon op 30 april te blijven vieren.

Gedeputeerde Serfilia over Dia di Rincon op 30 april

Sinds de aankondiging van de abdicatie van Koningin Beatrix en het besluit om met ingang van volgend jaar Koningsdag op 27 april te vieren, maken Bonairianen zich zorgen over de viering van de Dia di Rincon.

De viering is afhankelijk van veel bezoekers uit Aruba en Curaçao. Als 30 april geen officiële vrije dag blijft, is het niet aantrekkelijk om naar Bonaire te komen, omdat zij dan een vrije dag moeten opnemen. Het bezoek aan de dia di Rincon werd gecombineerd met de vrije dag in verband met de Dag van de Arbeid op 1 mei.

Serfilia: “Curaçao heeft Sami Sail op die dag en is bereid mee te denken om 30 april als een feestdag uit te roepen. Op Sint-Maarten is het carnaval. Misschien gaat Aruba ook meedoen. Dan kan Bonaire 30 april behouden voor Dia di Rincon.”

De Eilandsraad heeft al een motie aangenomen, waarin bij het Bestuurcollege wordt aangedrongen om een comité samen te stellen om zorg te dragen voor de continuïteit van het feest op Bonaire.

Door: Belkis Osepa