ORANJESTAD – Het vooralsnog enige lijsttrekkersdebat in de aanloop naar de Statenverkiezingen van Aruba op 27 september staat gepland voor eind augustus. Dit bevestigt Joyce Bartels-Daal, die het debat namens werkgeversvereniging Atia organiseert.Op 27 of 30 augustus, ruim een maand voor de verkiezingen zullen ten minste de lijsttrekkers van AVP, MEP en PDR tegenover elkaar staan. Volgens Bartels-Daal kan Atia later nog beslissen of er meer deelnemers zullen zijn. Vanaf volgende maand zullen de voorbereidingen van start gaan voor het debat.
De werkgeversorganisatie hield afgelopen november een galadiner waarbij de leiders van de drie partijen in de Staten hun visie konden presenteren. Toen was er geen sprake van een debat, zei Bartels-Daal. De leden van Atia gaven echter al gauw te kennen dat zij in de aanloop naar de verkiezingen volwaardige debatten wilden zien. Aanvankelijk zouden er twee plaatsvinden, maar door interne aangelegenheden bij Atia  – er kwam een  nieuwe directeur – kon het voor maart geplande debat niet doorgaan.

De laatste keer dat een lijsttrekkersdebat werd georganiseerd was in 2005. De Universiteit van Aruba was toen de organiserende instantie. Bartels-Daal was daar toen ook bij betrokken.

Door: Ariën Rasmijn