PHILIPSBURG – De rechtbank in eerste aanleg doet op 8 mei uitspraak in de King-moordzaak. Op de tweede dag van het process tegen drie verdachten van de dubbele moord op Michael en Thelma King heeft de verdediging haar best gedaan de rol van Meyshane Kemar J., Jeremiah Chevon M. en Jamal Jefferson W. te minimaliseren.


Brenda Brooks, de advocate van de 29-jarige voormalige beveiligingsbeambte Meyshane J. zei dat haar cliënt de moorden in een opwelling in een onderdeel van een seconde heeft gepleegd en dat deze daden daarom kwalificeren als doodslag en niet als moord. Zij wees erop dat levenslang gestraften in Sint Maarten geen enkel perspectief hebben, een positie die het openbaar ministerie bestrijdt.

De advocaten van de andere twee verdachten, Shaira Bommel en Safira Ibrahim vroegen de rechtbank hun cliënten zowel van medeplegen als van medeplichtigheid aan de moorden vrij te spreken, omdat zij de villa van de Kings in de Ocean Club in Cupecoy al zouden hebben verlaten toen Meyshane J. de kelen van het Amerikaanse echtpaar doorsneed.

Het OM heeft tegen Meyshane J. levenslang geëist, een straf die zijn advocaat probeert te beperken to 30 jaar. De eisen tegen Jeremiah M. en Jamal W. zijn respectievelijk 28 en 24 jaar.

Door: Hilbert Haar