KRALENDIJK – Het Openbaar Ministerie BES, het politiekorps Caribisch Nederland en de instanties Jeugdzorg en Gezinsvoogdij en de Voogdijraad hebben op Bonaire een protocol ondertekend waarin de afspraken staan vastgelegd voor de melding van kindermishandeling. Het protocol is geldig op Bonaire, Sint-Eustatius en Saba.


De partijen die het protocol hebben ondertekend willen een gemeenschappelijke bijdrage leveren om kindermishandeling op de eilanden te stoppen. In het protocol staat hoe ernstige vermoedens van kindermishandeling moet worden aangepakt. Ook staat vast hoe de partijen met elkaar hierover moeten communiceren.

Jeugdzorg en Gezinsvoogdij, de Voogdijraad, de Politie en het Openbaar Ministerie onderkennen hun rol in de aanpak van kindermishandeling en de maatschappelijke verantwoordelijkheid die daarmee gepaard gaat.

Door: Belkis Osepa