PHILIPSBURG – Het Openbaar Ministerie heeft vandaag levenslang geëist tegen Meyshane Kemar J. voor de moord op Thelma en Michael King op 19 september van vorig jaar en voor een gewapende overval op een Chinees restaurant op dezelfde dag.


Tegen J.’s 18-jarige mede-verdachte Jeremiah Chevon M. eist het OM 28 jaar. Een derde verdachte, de 21-jarige Jamal Jeferson W. moet van het OM 24 jaar zitten. Op woensdag komen de advocaten van de drie verdachten aan het woord. De uitspraak wordt omstreeks 1 mei verwacht.

Thelma en Michael King werden vermoord in hun villa in the Ocean Club in Cupecoy, enkele uren nadat de drie daders een Chinees restaurant in Philipsburg hadden overvallen. De verdachten drongen de woning binnen vanaf het strand en troffen Michael King slapend op de bank aan. Onder bedreiging met vuurwapens en messen dwongen de overvallers hem te vertellen waar zijn kluis was.

Zijn vrouw Thelma die in de slaapkamer lag te slapen, werd gedwongen de kluis te openen waarna de overvallers een geldbedrag en een etui met vermoedelijk juwelen wegnamen.

Daarna liep de overval uit de hand: de vrouw werd mee naar beneden genomen en vastgebonden, geblinddoekt en gekneveld op een stoel, waarna Meyshane J. eerst Michael King’s keel doorsneed en vervolgens op nagenoeg identieke wijze zijn vrouw om het leven bracht.

Door: Hilbert Haar