WILLEMSTAD – Naar aanleiding van de voorzorgslanding van het DAE toestel gisteren op Zanderij zegt een gewezen Fokker onderhoudstechnicus die aan boord zat van de onderbroken vlucht, dat het niveau van zorg dat DAE aan haar Fokker toestellen besteed minder is dan hij was gewend.

Passagiers op de landingsbaan van Zanderij na de voorzorgslanding van DAE

Passagiers op de landingsbaan van Zanderij na de voorzorgslanding van DAE - Foto: Dhr. Sprang

Hij vond dat het toestel, dat vanwege verschillende klachten kort na het opstijgen weer moest landen, “onvoldoende was getest” om de reis te kunnen vervolgen.

Dick Drayer spreekt met DAE passagier en tevens gewezen Fokker onderhoudstechnicus Sprang over de problemen met de DAE vlucht op Zanderij (Suriname)

Gisteravond moest een Fokker  100 van DAE een voorzorgslanding maken op vliegveld Zanderij in Suriname. Het toestel was opgestegen met bestemming Curaçao, maar kreeg problemen. Bovendien viel de druk in de cabine weg en de airconditioning van het toestel werkte niet.

De passagiers hadden toen al meer dan een half uur op de taxibaan gestaan, omdat een motor tijdens het taxiën was uitgevallen.

Caribisch Netwerk heeft geprobeerd contact te leggen met DAE om de vliegtuigmaatschappij de gelegenheid te bieden te reageren op de verklaring van de heer Sprang. Dat is niet gelukt. Tegenover de avondkrant Amigoe verklaarde DAE dat op geen enkel moment de passagiers in gevaar zijn geweest en werd ontkend dat er sprake zou zijn geweest van een motorstoring.

Door: Dick Drayer