WINDWARDSIDE – Will Johnson

Will Johnson. Foto: The Daily Herald

heeft zijn eigen weblog gelanceerd: The Saba Islander.

De voormalig politicus heeft de website opgezet om zijn mening te kunnen geven over zaken die van belang zijn voor Sabanen en om een tegenwicht tegen andere media te kunnen bieden, aldus de 71-jarige voormalige staatsman.

Johnson trok zich uit de politiek terug na de verkiezingen van 2007. Hij is adviseur van Windward Islands People’s Movement (WIPM), de partij die nu door zijn zoon Christopher wordt aangevoerd.

“Ik bracht veel tijd op sociaal netwerk Facebook door. Op een gegeven moment besloot dat ik net zo goed mijn eigen instrument kon kiezen om mijn mening over belangrijke zaken op het eiland te kunnen geven,” legt de kersverse blogger uit.

De site is niet Johnson’s eerste initiatief in de media. Gedurende 25 jaar was hij redacteur van de krant Saba Herald en hij verzorgt wekelijks een historische rubriek in de zaterdagbijlage van dagblad The Daily Herald.

Op website www.thesabaislander.com staan naast historisch-getinte items, ook artikelen over de watervoorziening en plannen voor een nieuw bejaardenhuis op Saba.

Door: John van Kerkhof