ORANJESTAD – Bijna leek het erop dat Aruba weer te maken zou krijgen met een mysterieuze verdwijning van een Amerikaanse toerist. Familieleden van de 23-jarige student Marcus Spera sloegen gisteren alarm bij de lokale pers, toen hij, na 16 uur van zijn hotelkamer in de Hyatt Regency te zijn vertrokken, niets van zich had laten horen.

De politie gaat echter pas uit van een vermissing na 48 uur. Alleen bij bepaalde uitzonderingen, zoals jonge kinderen, gehandicapten of een duidelijk gevaarlijke situatie wordt een uitzondering gemaakt, aldus politiewoordvoerder John Larmonie.

Extra consternatie was er vanwege het feit dat het hier zou gaan om een lid van de familie die op de Amerikaanse reality-zender TLC te zien is in het tv-programma ‘Cake Boss’. Uiteindelijk kwam de tip binnen dat Marcus Spera al die tijd zat opgesloten in een cel op het politiebureau van Noord. Larmonie meldt dat gisteren rond het middaguur de melding binnenkwam van een dronken man in een bloemenwinkel in Noord. Larmonie: “Hij was zo dronken dat hij zich niet eens kon identificeren. Er werd besloten hem naar het politiebureau te brengen om zijn roes uit te slapen en hem later te vragen wie hij was en waar hij verbleef. Later op de avond kwamen de berichten en de foto’s binnen die de familie had uitgezet en zo werd de man uiteindelijk herenigd met zijn familie.”

door: Ariën Rasmijn