KRALENDIJK – Wat is het minimum inkomen dat een Bonairiaan nodig heeft om van te kunnen leven?

Inkomen aanvullen? Kokosnoten verkopen!

Mensen doen van alles om hun inkomen aan te vullen, ook kokosnoten verkopen. Foto: Belkis Osepa

Vooral ouderen vinden dat zij ver beneden het bestaansminimum leven. Op Bonaire wordt op grote schaal bezuinigd op onder andere water en elektra, het kopen van kleding, vrijetijdsbesteding maar nu ook op eten. Groenten en fruit staat niet meer op het boodschappenlijstje.

Reportage over de schrijnende levensduurte op Bonaire door Belkis OsepaHet Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) houdt tot 31 augustus een budgetonderzoek op Bonaire, St. Eustatius en Saba om de bestedingen van de huishoudens in kaart te brengen. Om de vijf jaar wordt het budgetonderzoek gehouden. Op Bonaire worden 600 huishoudens bezocht.

Door: Belkis Osepa