De Caribische eilanden in het Koninkrijk zijn volop bezig met de voorbereidingen van de festiviteiten die de komende weken beginnen in verband met de troonwisseling en inhuldiging op 30 april. Inmiddels is bekend gemaakt dat Willem-Alexander en Máxima in november een bezoek brengen aan de Cariben.

Het Koninklijke paar bezoekt zowel de Boven- als de Benedenwindse eilanden van 14 tot 24 november. De bewoners van de Caribische eilanden krijgen dan ook een kans het paar te feliciteren met de inhuldiging. Willem-Alexander en Máxima hebben als wens om de inhuldiging te vieren samen met de alle bewoners van het Koninkrijk.

Op 26 apriI vinden de Koningspelen plaats op alle basisscholen in het Koninkrijk. De spelen zijn een wens van prins Willem-Alexander in verband met zijn verjaardag op 27 april. Voor alle deelnemers die meedoen aan de Koningspelen is ’s ochtends een ontbijt georganiseerd.

Alle bewoners in het Koninkrijk worden ook opgeroepen hun toekomstdroom voor hun land of eiland op te geven. Jong en oud kan zijn toekomstdroom verbeelden in een muziekstuk, schilderij of beelden. De dromen moeten de nieuwe koning inspireren. Het motto van de festiviteiten rond de troonswisseling is ‘Mijn droom voor ons land. Inspiratie voor onze koning’. De beste verbeeldingen worden later dit jaar gebundeld in een boek en aangeboden aan het Koninklijke paar tijdens hun bezoek in november.

Door: Belkis Osepa