KRALENDIJK – De fractie van de Partido Demokrátiko Boneriano (PDB) op Bonaire stelt gezaghebber Lydia Emerencia voor om de belangrijkste straat in Rincon, geboortedorp van oud-premier Miguel Pourier, te veranderen in Kaya Miguel Arcangel Pourier. Ook wil de fractie dat dit voornemen officieel op 30 april tijdens de vijfentwintigste viering van de Dia di Rincon wordt aangekondigd.

Volgens fractieleider Robby Beukenboom heeft het nieuws van het overlijden van oud-premier Pourier heel Bonaire enorm aangegrepen. Op tienjarige leeftijd verliet Pourier Rincon om in het jongensinternaat Brakkeput de lagere school af te maken. Beukenboom: “Zowel op Curaçao als in Nederland heeft hij zich bewezen, zich gevormd en een indrukwekkend professionele carrière opgebouwd. Hij verdient deze erkenning en respect op zijn geboorte-eiland en in het dorp waar zijn navelstreng is begraven.”

Ook UPB-gedeputeerde James Kroon vindt dat de Bonairiaanse overheid aandacht aan het overlijden van Miguel Pourier moet besteden. “We zullen nadenken over een herdenking. Pourier was ook op Bonaire actief in de politiek en heeft ook Bonaire politiek vertegenwoordigd in toenmalige regeringen. In samenspraak met de familie moeten we beslissen hoe ook Bonaire afscheid kan nemen van Pourier.”

Volgens Beukenboom is de aanstaande viering van Dia di Rincon het uitgelezen moment om een straatnaam naar Pourier te vernoemen. “Hij was jaren de peetvader van de Dia di Rincon. Hij kwam elk jaar opnieuw naar zijn geboortedorp om die dag te vieren. De uitvoering en de ceremonie van de straatnaamwijziging kan op Dia di Rincon in 2014 plaatsvinden.”

Door: Belkis Osepa