Foto: Tula the Revolt

WILLEMSTAD – De internationale film ‘Tula the Revolt’ gaat in juli van dit jaar in premiere. Dat liet producent en regisseur Jeroen Leinders afgelopen zaterdag in het programma Nieuwsweek op Dolfijn FM weten. “De film gaat naar verwachting in Nederland in premiere, maar we hopen op een pre-premiere op Curaçao”, aldus Leinders. Dat laatste zal volgens de regisseur voornamelijk van de distributeur afhangen.

“Op 1 juli 2013 is het precies 150 jaar geleden dat de slavernij in de toenmalige Nederlandse koloniën Suriname en de Nederlandse Antillen werd afgeschaft. Een perfecte timing om Tula the Revolt in premiere te laten gaan”, aldus Leinders.

De film met onder andere Danny Glover, Jeroen Krabbé en de onlangs overleden Jeroen Willemse in de hoofdrollen, gaat over het waar gebeurde verhaal van Tula, de leider van de Grote Slavenopstand in 1795 op Curaçao. “De opnames van de film vonden eind vorig jaar plaats op Curaçao bij landhuizen en locaties waar Tula destijds de opstand voerde. “We vonden het erg belangrijk om de film daar op te nemen om zo de echtheid van het verhaal te bewaren”, aldus de producers. In totaal heeft de productie van de film 3.5 miljoen dollar gekost.

Door: Natasja Gibbs