KRALENDIJK – Eilandraadslid Benito Dirksz van de partij Movementu Boneiru Liber (MBL) ligt onder vuur, nadat vorige week de politie onder leiding van het Openbaar Ministerie (OM) huiszoeking heeft gedaan bij zijn kantoor. Een laptop en een computer zijn in beslag genomen.

Benito Dirksz (Foto: Extra Bonaire)

Fiscaal Marleen Overmeer heeft dit nieuws bevestigd aan de krant Extra Bonaire. Er loopt een strafrechtelijk onderzoek tegen Dirksz. In het kader van dit onderzoek heeft het OM groen licht gegeven voor de inval. Overmeer:  “We kunnen nog geen informatie geven over de reden van de huiszoeking.”

Overmeer meldt wel dat Dirksz zijn laptop en computer waarop hij zijn werk doet als ondernemer en tevens eilandraadslid, terug heeft gekregen. Dit gebeurde op dezelfde dag van de huiszoeking, nadat de informaties op de twee apparaten zijn geanalyseerd.

Aangifte
Volgens de Extra kan het onderzoek te maken hebben met een mogelijke aangifte tegen Dirksz van een ex-werknemer van het bedrijf Special Security Services. Dirksz bevestigt in de krant dat zijn kantoor is onderzocht, maar dat hij ‘niets te maken heeft met criminele zaken en dat hij in het belang van het onderzoek niet kan reageren’. Dirksz: “Ik ben rustig en wacht het onderzoek af. Ik heb niets te verbergen.”

Benito Dirksz is niet de enige Bonairiaanse politicus onder vuur. De UPB-politici Ramonsito Booi en Burney El Hage zijn twee van de hoofdrolspelers in de Zambezi-zaak. Het onderzoek over vermeende fraude en corruptie is in volle gang. Er loopt ook een lokaal onderzoek tegen UPB-gedeputeerde James Kroon. Ook UPB-eilandraadslid Jeffrey Levenstone ligt al een tijd onder vuur.

Door: Belkis Osepa