De commandant van het Vrijwilligers Korps van St. Maarten (VKS), luitenant-kolonel Jean Illidge, heeft met een geüniformeerde ceremonie op het Clem Labega plein, afscheid genomen van de dienst. Illidge heeft bijna 16 jaar gediend als VKS commandant.

Video afscheid commandant Jean Illidge

Na de ceremonie ter ere van de scheidende commandant, werd een mars gehouden door de straten van Philipsburg met een saluut voor het gerechtsgebouw.

In aanwezigheid van gouverneur Eugene Holliday, minister-president Sarah Wescot-Williams, politiecommissaris Peter de Witte, VKS officieren en andere hoogwaardigheidsbekleders, werd Jean Illidge bedankt voor zijn trouwe dienst aan de VKS.

In zijn toespraak schetste kapitein Paul Martens, nu VKS plaatsvervangend commandant, de carrière van Illidge en het dienende karakter ervan, vanaf zijn toetreden tot de politie van de Nederlandse Antillen tot aan zijn afscheid bij de VKS.


Door: Andrew Dick