Meer dan 500 personen hebben tot nu toe de petitie ondertekend die het eilandsbestuur van St. Eustatius oproept om een constitutioneel referendum op het eiland te houden, zo lieten de organisatoren weten.


Brighter Path Foundation, Statia Roots Foundation en St. Eustatius Awareness and Development Movement willen dat zo’n referendum wordt gehouden voor februari 2014 en voordat de status van het eiland als bijzondere gemeente van Nederland in 2015 geëvalueerd zal gaan worden.

De drie organisaties startten de handtekeningenactie een maand geleden. Zij hopen tenminste duizend handtekeningen te verzamelen, die dan aan de eilandsregering zullen worden aangeboden.

Iedereen die de petitie nog niet heeft ondertekend wordt door hen opgeroepen dit alsnog te doen. Petitielijsten liggen bij drie winkels op het eiland en de petitie kan ook online worden ondertekend.

Door: John van Kerkhof