Minister Ronald Plasterk van Koninkrijksrelaties heeft nooit een persoonlijke ontmoeting gehad met de Sint Maartense minister Roland Duncan van Justitie. Hij ontmoette hem slechts tijdens een bijeenkomst met de hele Ministerraad. Dat Duncan bij die gelegenheid gewapend was, noemt hij ‘ongebruikelijk’.

Minister Plasterk over minister Duncan en onderzoek omkoopschandaal (bijdrage: Jamila Baaziz)

“Ik ga nooit met iets in mijn sok naar de Ministerraad”, aldus Plasterk tegen Caribisch Netwerk. “Ik weet niet of dat op Sint Maarten wel gebeurt.” De Telegraaf meldde eind vorige week dat Duncan gewapend zou zijn tijdens een gesprek met Plasterk. Maar van een gesprek was volgens Plasterk dus geen sprake. “Ik heb alleen de Ministeraad als geheel gesproken, dus dan zou het in die setting geweest moeten zijn.” Op de vraag of hij zich nog wel veilig voelt op Sint Maarten, antwoordt Plasterk: “Ach ja, natuurlijk.”

door: Jamila Baaziz