De St. Maartense onafhankelijke volksvertegenwoordiger Patrick Illidge is zondag op Princess Juliana International Airport aangekomen uit Nederland, samen met de rest van de delegatie van Sint Maarten die vorige week vergaderd heeft in Nederland in het kader van het interparlementair overleg tussen volksvertegenwoordigers van de verschillende landen van het koninkrijk. Hij zei dat hij zich maandag gaat melden bij de officier van Justitie.

Illidge (l) in gesprek met journalisten bij aankomst op St. Maarten - Foto: Today / Leo Brown

Illidge (l) in gesprek met journalisten bij aankomst op St. Maarten - Foto: Today / Leo Brown

Kijk naar het interview van Andrew Dick met volksvertegenwoordiger Illidge.


Zondag in de vroege ochtend hebben rechercheurs de kamer van Patrick Illidge in het parlementsgebouw onderzocht. Dat was naar aanleiding van een video waarop te zien is dat Illidge geld accepteert van een bordeelhouder op St. Maarten. Twee rechtercheurs hadden aan de vice-voorzitter van het parlement Leroy Deweever en de tweede griffier om bijstand verzocht, vooral om ervoor te zorgen dat er geen andere kamers werden opengemaakt dan die van Illidge. Tijdens het onderzoek zijn er computers, een laptop en een aantal documenten in beslag genomen.

De pers had zich al vroeg in de ochtend verzameld op de luchthaven in de hoop een eerste reactie van Illidge te krijgen op de corruptievideo en de huiszoeking door de politie die er het gevolg van zijn.

In een interview met Caribisch Netwerk zei hij dat hij meer informatie wilde krijgen over een en ander en hij zich maandag gaat melden bij de officier van Justitie.

Door: Andrew Dick