foto: Lennart Monaster

Voor vrouwen die slachtoffer worden van bijvoorbeeld mensenhandel bestaat slavernij anno 2013 nog steeds. Het is goed om daar aandacht voor te hebben. Zo reageert het publiek van Rebelse Vrouwen, een theatervoorstelling die op Vrouwendag, vrijdag 8 maart, in première gaat. Het verzet van vrouwen in slavernij toen en nu staat er centraal. Voor sommige aanwezigen een heftig stuk, dat emoties losmaakt…

Reacties op Rebelse Vrouwen (bijdrage: Jamila Baaziz)

Lees ook het interview met Aspha Bijnaar.

Voor meer informatie over Rebelse Vrouwen: klik hier.

 

Toepasselijk op deze Vrouwendag gaat vanavond in Amsterdam een theatervoorstelling in première over Rebelse Vrouwen, vrouwen die in een situatie van slavernij in verzet proberen te komen tegen hun situatie. Straks na elven een gesprek met initiatiefneemster Aspha Bijnaar (asfa beinaar), socioloog en slavernijdeskundige, over vrouwen in slavernij toen en nu. Maar eerst wat reacties op de voorstelling. Verslaggever Jamila Baaziz (sjamiela basis) ging gisteravond naar de try out…