De Nederlandse Caribische Kustwacht heeft een speedboot speciaal voor drugstransport, een zogenaamde ‘go-fast’, onderschept in open zee, ongeveer 400 mijl ten zuiden van Sint Maarten. Aan boord van de ‘go-fast’ bleek bijna anderhalve ton cocaïne te zitten. Dit is de grootste drugsvangst ooit verricht door de Nederlands Caribische Kustwacht.

Kustwacht onderschept 'go fast' met 1453 kilo cocaïne aan boord

Kustwacht onderschept 'go fast' met 1453 kilo cocaïne aan boord - Foto: Kustwacht


De go-fast voer naar het noorden en werd afgesneden door het Marine patrouille schip “Friesland” dat werd begeleid en ondersteund door het DASH 8 verkenningsvliegtuig van de Kustwacht.

Twee interceptievaartuiguigen (FRISCS) werden gelanceerd in achtervolging van de go-fast. Er werden verschillende waarschuwingsschoten gelost.

Aan boord van de go-fast trof de Kustwacht 51 balen cocaïne aan. De drie mannen aan boord werden gearresteerd en meegenomen. Twee van hen, 29 en 34 jaar oud, zijn in de Dominicaanse Republiek geboren, de derde verdachte is geboren in Venezuela en is 33 jaar oud.

De drugs met een totaal gewicht van 1453 kilo en de boot zijn in beslag genomen. De verdachten zijn overgedragen aan de politie van St. Maarten. Die gaat nu verder onderzoek doen. De drugs zijn al vernietigd.

Door: Andrew Dick