Venezolanen op Bonaire betreuren de dood van Hugo Chavez. Bij het consulaat van Venezuela in Kaya Grandi kwamen tientallen telefoontjes binnen van mensen die hun deelneming betuigen aan de consul van Venezuela op Bonaire.


Extra Bonaire meldt dat bij de residentie van het consulaat de Venezolaanse vlag halfstok hangt om aan te geven dat Venezuela in rouw is. Direct na de officiële aankondiging van de dood van Chavez, heeft het consulaat een activiteit in het kader van de Internationale Dag van de Vrouw afgelast. Ook het consulaat op Bonaire heeft een week nationale rouw aangekondigd.

In een persbericht condoleert consul generaal Bolivia Maria Dominguez de Briceno de Venezolaanse gemeenschap op het eiland. “We willen alle Venezolanen die op Bonaire verblijven onze diepste deelneming betuigen voor de dood van onze president Hugo Rafael Chavez Frías.”

Verschillende Venezolanen op Bonaire gingen afgelopen dagen naar het consulaat om de consul persoonlijk te condoleren. Ze waren verdrietig en ontroerd door de dood van Chavez. Tijdens de verkiezingen vorig jaar op Venezuela, kreeg Chavez de meeste stemmen van Venezolanen op Bonaire.

Extra Bonaire schrijft dat hoewel Chavez Bonaire nooit heeft bezocht zoals zijn voorgangers Luis Herrera Campins, Jaime Lusinchi en Carlos Andres Perez, toch zijn er veel Bonairianen die met hem sympathiseren.

door: Belkis Osepa