foto: Curaçaohuis/Nico van der Ven

De Curaçaose premier Daniel Hodge wil graag een herprioritering van het geld uit een aantal samenwerkingsprogramma’s. Hij wil dat de programma’s, die in 2008 ontwikkeld zijn, aangepast worden aan de wensen van 2013. Dat heeft hij Nederland aangegeven tijdens een gesprek met minister Ronald Plasterk van Koninkrijksrelaties.

De Curaçaose regering komt zelf met voorstellen voor de herprioritering van Sociaal Economisch Initiatief (SEI), Institutionele Versterking Bestuur (IVB), Onderwijs & Jongeren Samenwerkingsprogramma (OSJP) en Plan Veiligheid Nederlandse Antillen (PVNA).

Hodge bezocht Plasterk maandag 25 februari samen met Steven Martina, minister van Economische Ontwikkeling, en de Gevolmachtigde Minister van Curaçao Roy Pieters. Er is ook gesproken over onder meer de financiële situatie van Curaçao en de Centrale Bank.