Alle burgers, ook de Caribische, worden opgeroepen hun toekomstdroom voor Nederland en het Caribisch gebied in te sturen ter inspiratie voor de nieuwe koning. Dat zei Hans Wijers van het Comité Inhuldiging maandag 25 februari op een persconferentie.


De mooiste toekomstdromen die ingezonden worden komen in een boek dat naar alle Nederlandse huishoudens gaat. Ook komt er een lied. Wijers kondigde verder nog een evenement aan waar de Koningin bedankt zal worden voor haar werk. Dit vindt later in het jaar plaats.

De troonsopvolging van Willem-Alexander op 30 april moet ook in het Caribisch gebied volop gevolgd kunnen worden. Het is de bedoeling dat gemeentes op 26 april in heel Nederland voor basisschool scholieren de Koningsspelen georganiseerd worden, een sportdag die begint met een gezamenlijk ontbijt. Niet duidelijk is of deze plannen ook aangemoedigd worden voor het Caribisch deel van het Koninkrijk.

door: Jamila Baaziz